<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=123684421449218&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogs & Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over IT beheer, Cloud en Security

nesa-by-makers-708224-unsplash

Aantal Cyberaanvallen blijft stijgen

27 augustus 2019 /  Demi Bolderman  /  1 min leestijd

 

Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2018 is het aantal cyberaanvallen met ruim 4% gestegen. Dit komt voornamelijk door de toenemende activiteit op het gebied van malware en exploits. De cyberaanval trend in het tweede kwartaal van 2019 blijkt ‘aanvallen onder de radar’ te zijn. Dit is aan het licht gekomen na onderzoek van Fortinet.

Vooral onderwijsinstellingen en overheidsinstellingen zijn slachtoffer geworden van ransomware en serieuze bedreigingen. De ransomware-aanvallen zijn ook een stuk gerichter geworden. De meeste aanvallen zijn uitgevoerd bij organisaties waar een grote kans is op betaling van het losgeld. Ook is er van tevoren vaak goed uitgezocht op welke systemen de grootste kans was om ransomware te installeren. Zo is de kans op succes het grootst.

Focus op de lange termijn

De rapporteurs van Fortinet melden dat cybercriminelen zich steeds meer richten op te werk gaan op een lange termijn. Dit betekent vooral dat criminelen zich op langer termijn nestelen in het systeem van het slachtoffer. Zo kunnen ze veel meer gevoelige informatie verzamelen over het slachtoffer. Deze informatie kan naar buiten gebracht worden, wat voor grote problemen kan zorgen voor de organisatie of persoon die slachtoffer is geworden.

Slimme apparatuur

Zowel organisaties als consumenten maken steeds vaker gebruik van slimme apparatuur. Ook dit vormt een risico, omdat cybercriminelen hard op zoek zijn naar manieren om deze apparaten over te nemen. Dit is een zwakke plek, omdat er niet genoeg aandacht besteed wordt aan het beveiligen van de slimme apparaten. Dit komt doordat deze apparaten vaak vergeten worden vanwege het feit dat ze niet onder het traditionele IT-beheer vallen.

 

Om dit soort aanvallen te voorkomen blijft i4PROJECTS zich hard inspannen om u de beste Securityoplossing te kunnen bieden. Wilt u dat u en uw organisatie ook zo goed mogelijk beveiligd zijn? Lees dan via onze website welke Securityoplossingen wij voor u klaar hebben via Managed Security Services

Bron: Computable

 

76d8e2af8f06aa415b82a698428040e7

Kennisbank categorieën