<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=123684421449218&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogs & Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over IT beheer, Cloud en Security

Klaar voor de toekomst met Cisco Intersight UCS X-Series

Klaar voor de toekomst met Cisco UCS X-Series

5 mei 2021 /  i4  /  3 min leestijd

Organisaties staan op het gebied van digitalisering voor steeds grotere uitdagingen. Een manier om die uitdagingen het hoofd te bieden, is door gebruik te maken van een hyperconverged infrastructure (HCI), waarbij rekenkracht, opslag en networking worden gecombineerd tot een hybride cloudoplossing.

Cisco speelt hier al enige tijd op in door de HyperFlex-oplossing aan te bieden. Om het organisaties gemakkelijker te maken om applicaties en diensten sneller en efficiënter aan te bieden, biedt Cisco Intersight tools die het beheer van zo’n HCI-omgeving eenvoudiger maken. Nu lanceert Cisco nieuwe hardware die hierbij hoort: UCS X-Series. Hiermee is iedere organisatie klaar om de komende jaren het hoofd te bieden aan elke HCI-uitdaging.

Cisco HyperFlex, Intersight en UCS

Cisco is al jaren pionier op het gebied van oplossingen voor hybride cloud en hyperconverged infrastructures. Onder de naam HyperFlex biedt Cisco een compleet hyperconverged systeem voor rekenkracht, softwaregedefinieerde opslag en volledig geïntegreerde networking. Het is zo ontworpen dat resources onafhankelijk geschaald kunnen worden voor consistente prestaties.

Intersight is de cloudtool waarmee organisaties alle HyperFlex- en UCS-apparaten kunnen beheren in één dashboard. Met de SaaS-oplossing Intersight is realtime beheer eenvoudiger dan ooit, ook binnen een HCI. Het verstrekt proactief alle benodigde informatie en biedt ondersteuning voor het gehele netwerk.

UCS staat voor Unified Computer System en de systemen van Cisco worden wereldwijd gebruikt. De nieuwe Cisco UCS X-Series is volledig geïntegreerd met Intersight. Het systeem is een unieke oplossing voor het beheren van multicloud-omgevingen.

UCS X-Series: voor de hybride omgevingen van nu en de toekomst

De nieuwe UCS X-Series van Cisco biedt de beste combinatie van racks en modulaire blades en is voorzien van revolutionaire UCS X-Fabric technologie. Dit biedt extreme flexibiliteit voor networking, nu en op een later moment.

 

De drie belangrijkste voordelen van de UCS X-Series:

  • Maakt cloudprocessen eenvoudiger. Reageer snel en schaalbaar op wat moderne workloads nodig hebben.
  • Flexibel. Door het modulaire ontwerp kun je het systeem eenvoudig aanpassen in wat applicaties nodig hebben.
  • Klaar voor de toekomst. Het systeem is ontworpen om de workloads van vandaag aan te kunnen, maar is ook voorbereid op de mogelijkheden van de toekomst.

Intersight: het alles-in-één beheerplatform voor jouw omgeving

Intersight is hét platform die HyperFlex- en UCS-systemen samenbrengt. Of eigenlijk is het een toolbox met diverse software-oplossingen die op één plek het volledige beheer over een (hybride) cloudomgeving mogelijk maakt.

Cisco Intersight biedt een RESTful API voor volledige programmeerbaarheid en vergaande integraties met diverse systemen, ook van andere leveranciers. Het platform is, samen met de verbonden systemen, geschikt voor DevOps zodat de performance continu gegarandeerd kan worden.

Het biedt organisaties het hoogste niveau van automatisering, eenvoud en efficiency. Cisco Intersight verlaagt de inspanningen voor ingebruikname, upgraden en beheren van servers en de HCI.

Intersight monitort de status en onderlinge relaties van alle componenten, fysiek en virtueel. Relevante data wordt verzameld en getoond in een intuïtieve user interface. Dankzij het verzamelen van data is het systeem zelflerend en kan het, dankzij een combinatie met best practices van Cisco, slimmer worden. Deze softwaretool binnen het Cisco Intersight platform is Intersight Workload Optimizer (IWO). IWO is een optimalisatieservice voor de hybrid cloud waarmee je processen vereenvoudigt en kosten verlaagt.

Trial Cisco Intersight Workload Optimizer

Doordat de database met kennis steeds groter wordt, worden trends zichtbaar en kunnen aanbevelingen worden gedaan. Daarnaast vormt de database een waardevolle aanvulling op de kennis van Cisco Support en expertise van de Cisco UCS Community. Dit brengt ondersteuning naar een hoger niveau. Cisco Intersight, samen met Cisco UCS X-Series, is daarom geschikt voor elk type organisatie, van elke grootte.

Lees meer over Cisco Intersight Solution in de blog: Vier redenen om voor Cisco Intersight Solution Overview te kiezen.

Benieuwd wat de Cisco UCS X-Series met Intersight voor jouw organisatie betekent? Neem dan contact op met onze experts!