<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=123684421449218&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogs & Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over IT beheer, Cloud en Security

Cisco introduceert security cloudplatform Cisco SecureX - Dashboard Cisco SecureX

Cisco introduceert security cloudplatform Cisco SecureX

4 maart 2020 /  i4  /  1 min leestijd

Cisco SecureX vormt de centrale basis van de security architectuur. SecureX is een cloud gebaseerde oplossing die alle Cisco security oplossingen samen gaat brengen in een centraal platform. Op deze manier moeten wij snel nieuwe en onbekende bedreigingen voor onze netwerken kunnen identificeren. Bovendien, zegt Cisco, helpt de grotere zichtbaarheid ons in het algemeen om de beveiliging van al onze netwerken, endpoints, clouds en implementaties te versterken.

Naarmate bedrijven digitaal transformeren, uitbreiden naar de cloud, integratie van Internet of Things en snelle draadloze toegang realiseren, worden de mogelijkheden voor aanvallers groter. Het beveiligen van deze complexe omgevingen is erg moeilijk als er verschillende technologieën worden ingezet die niet kunnen samenwerken.

Cisco stelt dat SecureX events, data en netwerkverkeer kan analyseren van alle grote hyperscalers, waaronder Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure en Google Cloud. Ook private clouds worden ondersteund. Het platform is volgens Cisco zelf in staat om “binnen enkele minuten” precies te identificeren wie en wat het doelwit is, waardoor klanten bedreigingen bijna direct kunnen aanpakken. Bovendien is er een nieuwe “managed threat hunting capability” toegevoegd, die gebruik maakt van de nieuwste bedreigingsinformatie van Cisco Talos-onderzoekers.

“Naast kwaadaardige factoren is complexiteit een ander risico geworden dat veiligheidsteams moeten overwinnen,” zegt Gee Rittenhouse, senior vice president en general manager van de Cisco Security Business Group, over de nieuwe oplossing. “Cisco SecureX vertegenwoordigt een fundamentele verschuiving in de beveiligingservaring van klanten, door het verwijderen van complexiteit en het bieden van één uniforme visie op de status van de beveiligingsdiensten en -waarschuwingen van klanten. Hierdoor kunnen beveiligingsteams efficiënter worden met middelen en een business enabler worden die de digitale transformatie voortstuwt.”

Meer weten over SecureX? Klik dan hier of neem contact met ons op!

Bron: https://www.linkedin.com/pulse/introductie-van-cisco-securex-jan-heijdra/

Bescherm jouw IT-omgeving gericht met Endpoint Protection en Internet Gateway-check