<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=123684421449218&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogs & Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws over IT beheer, Cloud en Security

Cisco Meraki lanceert twee nieuwe features

23 maart 2021 /  Tim van Althuis  /  2 min leestijd

Het zat er al enige tijd aan te komen: een verdere integratie van Cisco ISE en Cisco Meraki. Cisco ISE is hét authenticatie en identiteit platform van Cisco. Cisco ISE wordt ingezet om bijvoorbeeld gebruikers of apparaten toegang te verlenen tot een netwerk met daarbij het afdwingen van meerdere beveiligingen.

Nieuwe feature Cisco: SecureConnect

Door de nieuwe functie genaamd SecureConnect is het nu mogelijk om de apparaten van Cisco Meraki te laten detecteren of het een apparaat is dat tot de infrastructuur behoort. Bij veel gebruikers van Cisco ISE en Cisco Meraki wordt een dergelijke koppeling enorm gemist, omdat men een onderscheid moet maken tussen de poorten waarop bijvoorbeeld een accesspoint wordt aangesloten op een switch. Met SecureConnect is dit niet meer nodig.

Hoe werkt SecureConnect?

De SecureConnect switch detecteert een accesspoint en past vervolgens een beveiligd kanaal toe op deze poort. Zo kunnen de standaard ingestelde waarden overschreven worden. Deze functie zal vooral bedrijven helpen die over een groot aantal WIFI accespoints beschikken en dit door bijvoorbeeld een facilitaire dienst laten plaatsen en/of vervangen. De functionaliteit zit op dit moment vooralsnog in de public beta, maar zal binnen afzienbare tijd in de stable release terug te vinden zijn.


Cisco AnyConnect op Meraki MX

Binnen de klassieke omgeving van Cisco is de VPN client, AnyConnect, een standaardproduct. Deze wordt meegeleverd op de platformen Cisco ASA en Cisco Firepower. Door de transitie naar de Cisco Meraki MX is er nu ook de mogelijkheid van het toepassen van deze functionaliteit op de Cisco Meraki. Door de toevoeging van de AnyConnect mogelijkheid op de Cisco Meraki MX kan er vanuit security nu nog beter worden beveiligd bij de toegang van externe medewerkers.

Naadloze aansluiting op Cisco AMP en Cisco Umbrella

De Cisco AnyConnect client sluit naadloos aan op zowel Cisco AMP als Cisco Umbrella. Daarnaast zorgt het ervoor dat er meer inzicht is, en dat de VPN toegang op de Cisco Meraki MX nu een volwaardig client VPN product is geworden. De Cisco AnyConnect client maakt gebruik van 3DES beveiliging en is uit te breiden met een certificaat en Radius/NPS of Cisco ISE oplossing. De functionaliteit zit op dit moment vooralsnog in de public beta, maar zal binnen afzienbare tijd in de stable release terug te vinden zijn.

i4 helpt je verder met SecureConnect en AnyConnect

Bij i4 hebben we voor enkele klanten al verschillende projecten ingericht met SecureConnect en AnyConnect. Met onze kennis en ervaring kunnen we ook jullie organisatie goed ondersteunen. Heb je vragen, of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Ook voor andere Managed Security Services vragen zit je goed bij i4!