<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=123684421449218&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogs & Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over IT beheer, Cloud en Security

photo-1514302240736-b1fee5985889

Cisco’s Advanced Malware Protection for Endpoints (AMP4E)

20 juni 2019 /  Demi Bolderman  /  1 min leestijd

Cyber Security is een van de belangrijkste onderdelen om uw organisatie veilig te houden. Omdat de dreigingen met de dag groeien is i4PROJECTS actief bezig met het verzorgen van de best mogelijke beveiligingsonderdelen voor onze klanten. Een van deze beveiligingsprogramma’s is AMP4Endpoints, ontworpen door Cisco. AMP4E is een vorm van Next Generation Endpoint Protection. Om de werking van AMP zo goed mogelijk uit te kunnen leggen zal er wekelijks een van de onderdelen van AMP worden toegelicht. 

AMP is een Software-as-a-service security platform op Cloud-basis. Het gaat hier specifiek om AMP for endpoints. Er is geen hardware nodig om AMP uit te rollen, dit kan op afstand gebeuren. AMP zorgt ervoor dat uw bestandactiviteiten en uw uitgebreide netwerk continu in de gaten worden gehouden. Mocht er toch een inbreuk zijn binnen uw organisatie, dan kunt u dit snel detecteren en verwijderen om narigheden te voorkomen. Dankzij makkelijk overzicht via een centraal dashboard kan de bron van de bedreiging snel gevonden worden. Als de bron snel gevonden wordt, is de malware sneller uit te schakelen en wordt eventuele schade voorkomen.

AMP-1

Continu Monitoren

Traditionele Endpoint protectie doet vaak niet meer dan het detecteren van de malware. AMP onderzoekt de hele reis van de bedreiging, van begin tot het arriveren bij het endpoint. Door het gedrag van de malware te blijven volgens, leert AMP te begrijpen wat het doel is van de malware. Hierdoor blijft AMP continu bijleren om zo de endpoints van de gebruiker zo veilig mogelijk te houden.

Ook als er betrouwbare bestanden door het endpoint heen komen blijft AMP monitoren wat deze bestanden doen. Het is soms mogelijk dat deze bestanden toch kwaadaardig blijken te zijn. AMP analyseert dit direct en plaatst de malware in quarantaine, zodat de gebruiker en organisatie veilig blijven.

Bent u geïnteresseerd in AMP? Binnen 3 stappen is AMP geinstalleerd op uw apparaat. Meer weten over AMP4Endpoints of andere Securitymogelijkheden? Neem contact op met i4PROJECTS!