<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=123684421449218&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogs & Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over IT beheer, Cloud en Security

FAQ: de meest gestelde vragen rondom Microsoft Teams

29 april 2020 /  i4  /  2 min leestijd

De afgelopen weken hebben veel gebruikers Microsoft Teams (beter) leren kennen. Ook zien wij een aantal veel dezelfde vragen voorbij komen. We hebben de meest gestelde vragen voor je in een FAQ Microsoft Teams verzameld.

 

Is het eenvoudig voor mijn organisatie om met Microsoft Teams te gaan werken?

Jazeker! Met de informatie op de website van Microsoft start je eenvoudig met Teams. Zo kun je jouw medewerkers een aantal videotrainingen laten zien. Hiermee raken ze snel bekend met de handigste functionaliteiten binnen Teams. Ook op YouTube heeft Microsoft een playlist gemaakt met Microsoft Teams trainingen.

 

Is het mogelijk om na het afsluiten van een vergadering in een overzicht te bekijken wie aan de vergadering heeft deelgenomen?

Op dit moment kun je dit alleen tijdens je meeting zien via de deelnemerslijst. Maar deze functionaliteit wordt deze maand nog aan Microsoft Teams toegevoegd. 

 

Kan iedereen in mijn organisatie de bestanden zien of zoeken in mijn Team waar maar 3 mensen lid van zijn?

Wanneer je een Team aanmaakt, kun je niet alleen leden toevoegen maar ook aangeven wie de inhoud van dat Team mag zien. Je kunt ervoor kiezen om het team privé of openbaar te maken. Niet iedereen hoeft lid te zijn om de bestanden te kunnen zien in een Team.

 

Werkt Microsoft Teams op mobiel? 
Ja, gelukkig werkt Teams uitstekend op mobiel. Je downloadt de mobiele app gemakkelijk in de Google Play store of de Apple store.

 

Is mijn profielfoto in Microsoft Teams ook zichtbaar voor mensen buiten mijn organisatie?

Nee, profielfoto's zijn buiten jouw organisatie niet zichtbaar.

 

Ik ben door een bedrijf uitgenodigd om aan een Microsoft Teams vergadering deel te nemen. Zijn hier kosten aan verbonden en hebben zij dan ook toegang tot mijn bestanden?

Wanneer het andere bedrijf Office 365 met Microsoft Teams heeft, dan kunnen zij je uitnodigen voor een vergadering zonder dat daar voor jou kosten aan verbonden zijn. Als je via je mobiele telefoon deelneemt aan een Teams vergadering, dan zijn er natuurlijk wel belkosten aan verbonden. Bij een video vergadering hebben ze geen toegang tot je bestanden.

 

Kan ik tijdens een vergadering of les via Teams een sub-groep of breakout room maken om met een of enkele deelnemers afzonderlijk te communiceren?

Alleen door een apart chat gesprek te starten met één of meer deelnemers is dat mogelijk. Een audio en video gesprek is dan niet mogelijk.

 

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden en/of wil je meer weten over Microsoft Teams? Laat het ons weten!