<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=123684421449218&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogs & Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over IT beheer, Cloud en Security

photo-1514302240736-b1fee5985889

Het huidige masker van een Crypto-virus

23 oktober 2018 /  Demi Bolderman  /  1 min leestijd

Momenteel is er een Crypto-virus in omloop met een nieuw masker. Dit Virus doet zich voor als een nieuwe update van de Adobe Flash.

Volgens beveiligingsbedrijf Palo Alto Networks is dit virus gekoppeld aan de nieuwe update van Adobe Flash. De update van Adobe flash wordt ook daadwerkelijk uitgevoerd, maar niet zonder gevolgen.

Voor dat het Virus wordt geïnstalleerd krijgen de gebruikers van de Malware wel een waarschuwing of de installatie door moet gaan. Vanwege het feit dat zelfs de waarschuwing zodanig is nagemaakt dat het lijkt op een bericht van Windows, wordt de installatie en update alsnog toegestaan. Hierdoor worden er een groot aantal personen en bedrijven in het ootje genomen.

Tijdens het updaten wordt er namelijk ook een virus genaamd XMRig op de computer geïnstalleerd. Dit virus zorgt ervoor dat er via de computer onbewust Crypto van Monero worden gedolven. Dit houdt in dat er via de geïnfecteerde computer Crypto wordt buitgemaakt.

Deze vorm van malware is een van de grootste gevaren in de digitale wereld. Volgens de meeste beveiligingsbedrijven zijn vooral particulieren en MKB’ers het slachtoffer van dit soort malware. Vooral afgelopen jaar heeft het virus een groot aantal personen slachtoffer gemaakt.

Voornamelijk de gebruikers van Windows 7 zijn slachtoffer geworden van deze Malware, omdat deze software niet optimaal beveiligd is tegen deze Malware. De ingebouwde virusscanner van Windows 10 blokkeert deze malware. Dit programma heet Windows Defender.

Mocht u ook slachtoffer zijn geworden van dit Virus, dan is het verstandig om een expert te raadplegen om het weer van uw computer te verwijderen. Het is namelijk mogelijk dat als uw bestanden geïnfecteerd zijn en u deze bestanden naar andere personen stuurt, zij ook geïnfecteerd raken met het virus.

Het is hierom ook belangrijk dat u een sterk beveiligingsprogramma op uw computer laat draaien.

Voor meer informatie over Malware en Beveiliging kunt u terecht op onze website.

 

Security

 

Kennisbank categorieën