<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=123684421449218&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogs & Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over IT beheer, Cloud en Security

Website designer working digital tablet and computer laptop with smart phone and graphics design diagram on wooden desk as concept

Het veiliger maken van uw Browser

8 augustus 2019 /  Demi Bolderman  /  2 min leestijd

De internetbrowser is een van de meest gebruikte applicaties op de computer. Veel applicaties, waaronder de Office 365 onderdelen zijn beschikbaar via de webbrowser. Helaas zijn er ook veel mensen op het web actief die kwade bedoelingen hebben. Ook het beveiligen van de webbrowser is dus erg belangrijk. Hier staan veel mensen niet bij stil.

Om deze reden is het belangrijk dat er toch beveiliging voor de browser wordt geinstalleerd.

I4PROJECTS heeft een aantal tips opgesteld om te zorgen dat u veiliger bent op het web. Dit gaat om onderdelen die u zelf kunt aanpakken, zonder specifieke browserbeveiligingsopties.

1. Installeer de updates wanneer deze beschikbaar zijn

Het is altijd aan te raden om de meest recente versie van een applicatie te installeren. Door middel van updates worden kwetsbare onderdelen in de applicatie vaak verholpen. Deze updates worden bij de browsers als Chrome en Firefox elke paar weken uitgevoerd. Bij de Safari-browser van Apple zitten de updates verwerkt in de software update van Apple.

2. Beperk plug-ins en extensies

Plug-ins bieden extra mogelijkheden binnen de browser. Zo bieden plug-ins meer functionaliteit, die ook weer te misbruiken is. Ontwikkelaars van deze plug-ins krijgen vaak toch toegang tot de browser, terwijl dit niet de bedoeling is. Het blokkeren van plug-ins en extensies is niet altijd de oplossing, omdat in de zakelijke branche vaak gebruik gemaakt moet worden van plug-ins. Maak zo weinig mogelijk gebruik van dit soort opties binnen de browser. Dit beperkt het gevaar dat er iemand toegang krijgt tot de browsergegevens.

3. Bepaalde websites blokkeren

Websites blokkeren is een van de meest moeilijke, maar logische opties in het browserbeveiligingsproces. Denk hierbij aan het blokkeren van reclame, websites met malware of websites als Netflix, zodat er tijdens werktijd geen medewerker gebruik van kan maken. Door gevaarlijke websites te blokkeren waar malware aan vast kan hangen, wordt de beveiliging van de gebruiker van het apparaat toch een stukje beter.

4. Gebruik meerdere browsers

Het gebruiken van meerdere browsers wordt simpelweg aangeraden omdat sommige opties of extensies niet beschikbaar zijn op een bepaalde browser. Hierdoor is het noodzakelijk om gebruik te maken van meerdere browsers.

5. Wis regelmatig de browserdata

Bijna alle gegevens die in de browser verzameld zijn, zijn met de beste bedoelingen opgeslagen. Denk hierbij aan cookies of sessiegegevens, waardoor de gebruiker sneller kan surfen of sneller in kan loggen. Toch zit er veel informatie tussen deze gegevens waar de gebruiker niets vanaf weet. Hieruit kan worden opgehaald wat veel wordt opgezocht door de gebruiker of waar de organisatie onderzoek naar doet. Dit kan voor concurrentie erg interessant zijn.

 

Heeft u deze tips gelezen en wilt u meer informatie over browserbeveiligingsopties? Neem dan contact op met i4PROJECTS.

Kennisbank categorieën