<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=123684421449218&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogs & Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over IT beheer, Cloud en Security

Hallway with a row of servers in server room

Houd de temperatuur in Server- en Patchruimtes in de gaten

25 juni 2019 /  Demi Bolderman  /  1 min leestijd

Als de zomerse temperaturen zo hoog zijn als deze week, is het belangrijk dat u de apparatuur binnen uw organisatie in de gaten houdt. Temperatuur heeft een zware invloed op de levensduur van accu’s. Maar wat heeft de temperatuur precies voor invloed op uw apparaten en uw kosten?

Apparaten en Accu’s

Hitte heeft een grote invloed op de werking van apparaten en accu’s. De meeste hardware-fabrikanten garanderen een werking van apparatuur en accu’s tot 40 graden Celsius. Als de hardware lang blootgesteld wordt aan deze temperaturen, verminderd de levensduur van uw apparaat omdat deze temperaturen eigenlijk te hoog zijn. Met name tijdens warme zomerdagen worden apparaten sneller warm, als er geen verkoeling in de ruimte waar de apparaten staan aanwezig is. Als gevolg van deze hitte heeft u eerder last van uitval van deze apparaten en lopen de kosten hoger op.

Veel organisaties maken gebruik van noodstroom, mocht er eens sprake zijn van stroomuitval. Ook de accu’s van deze noodstroom moeten op een stabiele temperatuur blijven. Te veel hitte zorgt ervoor dat ook de levensduur van deze apparaten drastisch verminderd wordt bij te hoge temperaturen.

Server- en Patchruimte

Vooral in de Server- en Patchruimte is het belangrijk dat de temperatuur koel blijft. Koeling en ventilatie is noodzakelijk om de ruimte op temperatuur te houden. Dataverlies door een oververhitte server komt relatief vaak voor door het feit dat de temperatuur niet wordt gecontroleerd. Met deze temperaturen is het dus aan te raden om regelmatig te controleren hoe warm het is in de ruimte. Indien mogelijk, schakel de airco in om de ruimte op een koelere temperatuur te houden. Uit onderzoek van Cisco blijkt dat er tot 27 graden in de serverruimte geen problemen ontstaan.

Onze tips:

- Houd uzelf en uw apparatuur koel

- Zorg dat de zonwering gebruikt wordt bij uw organisatie

- Controleer regelmatig hoe heet uw apparatuur aanvoelt.

- Controleer regelmatig de temperatuur in uw serverruimte

- Maak gebruik van airco indien mogelijk. Let hierbij wel op dat u deze niet te koud zet

- Eet en drink genoeg!

Mocht u meer willen weten over verkoeling van serverruimtes of heeft u andere vragen, neem dan gerust contact op met i4PROJECTS.

 

Bron: KPN en Cisco