<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=123684421449218&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogs & Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over IT beheer, Cloud en Security

Je infrastructuur moderniseren met Cisco UCS X-Series en Cisco Intersight

Je infrastructuur moderniseren met Cisco UCS X-Series en Cisco Intersight

19 november 2021 /  i4  /  4 min leestijd

Wij houden van servers. Tegenwoordig zijn serverbeheer en de werkzaamheden eromheen even belangrijk, zo niet belangrijker, als de hardware. Voor iedereen die van de nostalgie van hardware houdt is dat misschien even slikken, maar het is wel de realiteit van nu.

In de oriëntatiefase voor een nieuw project, is de manier waarop je de servers kunt beheren minimaal net zo belangrijk als de servers zelf. Ook is het goed om een beheerplatform te overwegen in plaats van enkel een beheertool, en wat deze je kan bieden.

Een klein stukje geschiedenis

In 2009 werd met de introductie van UCS (Unified Computer System) door Cisco het serverbeheer losgetrokken van de server zelf. Het kon in het netwerk ingebed worden dankzij Fabrics Interconnect. Het volledige beheer werd uitgevoerd aan de hand van beleid, profielen en templates (met een vastgelegde, openbare API) dat je in staat stelde om het proces foutloos te automatiseren. Hierdoor is een beheerder minder tijd kwijt aan routineuze taken en kan hij zich veel meer richten op het toevoegen van waarde aan het IT-landschap.

Dit alles betekende een flinke verschuiving in het landschap. En in 2017 deed Cisco dat nog een keer dunnetjes over. Door te kijken naar het verleden en het geleerde toe te passen voor de toekomst, werd in 2017 Project Starship, ook wel Cisco Intersight, aangekondigd.

Systeemmanagement werd uit het datacenter gehaald en verplaatst naar de cloud, met als doel om systeembeheerders niet langer beheertools te laten managen. Intersight biedt een veilig en samenhangend platform voor beheer en optimalisatie van on-premise, hybride en cloud infrastructuren, binnen één operationeel model.

Wat is Cisco Intersight?

Cisco Intersight is een operationeel platform in de cloud dat alle voordelen van SaaS combineert met volledig beheer van het levenscyclus voor alle Cisco UCS en Hyperflex installaties, inclusief de X-Series. Intersight is als het ware de dirigent voor beheer van Cisco systemen en het orkest van automatisering.

Het snijvlak van UCS X-Series en Cisco Intersight

Intersight Infrastructure Service (IIS) is de managementdienst voor monitoring, inrichting, probleemoplossing en proactief onderhoud van de X-Series voor modulair computing. Het gebruikt standaard modellen gebaseerd op Redfish, inclusief een uitgebreide API die andere Intersight diensten en eigen beheertools koppelt. Intersight Infrastructure Services biedt verschillende functies bovenop inrichting en onderhoud, zoals:

Wat kan Intersight nog meer voor jou betekenen?

Intersight als platform biedt veel meer dan enkel een serverbeheertool. Je kunt gebruikmaken van deze functionaliteiten:

  • IntersightCisco Intersight Workload Optimizer – legt elke applicatie naast de infrastructuur, inclusief ‘bare metal workloads’, VM’s, containers en PaaS-inrichtingen in de publieke cloud, zodat realtime diagnoses en oplossingen voor applicatiefouten en prestaties mogelijk zijn. Bekijk hier hoe Intersight Workload Optimizer werkt.
  • Intersight Cloud Orchestrator – een eenvoudig te gebruiken orchestrator zonder veel code, dat gebruikers in staat stelt om inrichting en coördinatie van infrastructuur en workloads in private en publieke cloud uit te voeren zonder kennis te hebben van coderen.
  • Intersight Workload Engine – een alles-in-één, hyperconverged, enterprise-level platform, met hoge beschikbaarheid, voorzien van een geïntegreerde hypervisor en host-clusterende software. Het kan VM’s, containers en bare metal Kubernetes workloads tegelijkertijd draaien, op dezelfde infrastructuur.
  • Intersight Service for HashiCorp Terraform – stelt DevOps teams in staat om de adoptie van IaC automatisering on premises te vereenvoudigen met HashiCorp Terraform Cloud Business.
  • Intersight Kubernetes Service – een eenvoudige managementdienst voor het creëren van Kubernetes clusters, fysiek, in datacenters of in de publieke cloud.
  • Integratie met Cisco Service Mesh Manager – voor uitgebreide mogelijkheden voor observaties en doelmatig beheer van moderne, op container gebaseerde applicaties, op basis van beleid en veiligheid.

Samengevat biedt Intersight niet enkel systeembeheer maar is het ontwikkeld om IT-werkzaamheden te transformeren door een operationeel model voor hybride cloud te leveren dat eenvoudig en intuïtief is en de tijd tot innovatie aanzienlijk kan verkorten. Hierdoor kun je tijd besparen om te innoveren.

Lees meer over Cisco Intersight >>

i4 is jouw partner voor Cisco producten en heeft de expertise in huis om je te ondersteunen bij jouw keuze voor Cisco Hyperflex en Intersight. Neem contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken.