<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=123684421449218&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogs & Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over IT beheer, Cloud en Security

Je achtergrond wijzigen in Microsoft Teams

Je achtergrond wijzigen in Microsoft Teams

15 juli 2020 /  i4  /  1 min leestijd

Nu de meeste mensen vanuit huis aan het werk zijn, kan het soms handig zijn om je achtergrond tijdens je teams-vergadering te wijzigen. Gelukkig heeft Microsoft deze functie sinds kort toegevoegd in Teams als optie. 

Naast het blurren van je achtergrond is het nu ook mogelijk om je achtergrond te vervangen door een andere afbeelding. Het zoeken naar een geschikte ruimte met passende achtergrond is dus voorbij. 

Er zijn twee opties voor het vervangen van je achtergrond.

Optie 1

Voordat de vergadering start, krijg je onderstaand scherm in beeld. Door op het middelste schuifje te klikken kan je jouw achtergrond aanpassen voordat de vergadering begint.

achtergrond-aanpassen-in-Microsoft-Teams

Optie 2

Is je vergaring al begonnen? Ook dan is het mogelijk om je achtergrond te wijzigen. Klik op de drie puntjes en kies voor 'achtergrondeffecten weergeven'.

microsoft-teams-achtergrond-wijzigen

Aan de rechterkant van je scherm verschijnen nu diverse achtergronden waar je uit kunt kiezen. Je kan de achtergrond eerst als voorbeeld inzien, of meteen je achtergrond wijzigen. 

achtergrond-aanpassen-Microsoft-Teams

Voer nu je eigen huisstijl in als achtergrond in Microsoft Teams

Naast de stockfoto’s van Microsoft, kan je ook zelf een eigen foto als achtergrond gebruiken. Je klikt op nieuwe toevoegen en upload je foto. De minimale grootte moet 360 x 360px zijn en de maximale grootte 2048 x 2048px. De bestandstype moet zijn jpeg, jpg, png of bmp en de hoogtebreedte verhouding meer dan 4. Als je eerst even zelf wilt kijken hoe het eruit ziet, klik dan op voorbeeld. 

zelf-achtergrond-toevoegen-microsoft-teams

Veel succes!

IT-werkplek in de Cloud, nu al je vragen in een e-book