<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=123684421449218&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogs & Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over IT beheer, Cloud en Security

Website designer working digital tablet and computer laptop with smart phone and graphics design diagram on wooden desk as concept

Meraki's Wifi 6 en de 3 grootste voordelen

31 mei 2019 /  i4  /  2 min leestijd

Overal verbonden zijn met het internet is tegenwoordig niet meer weg te denken. Zowel mobiel internet als wifi is door de jaren heen sterk veranderd. Inmiddels zijn mobiele telefoons verbonden met een 4G+ of LTE-netwerk en voorziet een draadloos netwerk telefoons, smart-apparatuur en computers van internetverbinding. Momenteel wordt er al hard gewerkt aan de introductie van zowel een Wifi 6 verbinding als 5G. Naar verwachting zullen beiden in 2020 geïntroduceerd worden.

Dankzij Wifi 6 zal er in de toekomst nog sneller en efficiënter gebruik gemaakt kunnen worden van een draadloze internetverbinding. De drie grootste voordelen van Wifi 6 zet i4 Managed IT Services hier voor je op een rij.

Grotere performance van de Wifi 6 dekking

Het is niet meer weg te denken om waar dan ook personen te zien met een smartphone. Vooral op locaties waar een evenement plaatsvindt proberen een groot aantal personen gebruik te maken van hun telefoon.

Ook op scholen, lokale overheidsinstanties en evenementen-terreinen doen organisaties erg hun best om de ‘openbare Wifi’ beschikbaar te stellen voor gebruikers. Vaak is het Wifi-netwerk niet in staat om zo veel gebruikers te voorzien van een goede netwerkverbinding.

Dankzij de nieuwe wifi 6 functionaliteit is de dekking van de wifi drastisch verbeterd. Het is mogelijk om een groter aantal apparaten te voorzien van snelle en stabiele internetverbinding.

Nog sneller internet

Dankzij Wifi 6 zal er sneller internet beschikbaar zijn voor een groter aantal apparaten in het netwerk. Door de doorgaande ontwikkelingen in apps en clouddiensten is er een sterker en groter netwerk nodig. In 2020 is de verwachting dat er nog meer content in 4k-kwaliteit beschikbaar zal zijn. Ook zal naar verwachting elke huishouden met 2 kinderen zo'n 50 apparaten met een internetverbinding in gebruik hebben in het jaar 2022. Dit zal van mobiele telefoons tot aan IoT-apparatuur zijn, zoals smart-home devices.

De snelheid van het Wifi 6 netwerk zal vergelijkbaar zijn met het nieuwe 5G. Wifi 6 werkt naar verwachting nog sneller dan 5G, omdat het Wifi signaal beter bereik heeft in huizen en gebouwen. Het overschakelen van 5G naar Wifi en andersom, zal makkelijker gemaakt worden door en nieuwe techniek genaamd Openroaming. Openroaming zorgt ervoor dat de vertraging die ontstaat tijdens het overschakelen van netwerk geminimaliseerd wordt. Hierdoor is het een stuk makkelijker om van verbinding te wisselen.

Efficiënter omgaan met energie

Er zijn veel veranderingen doorgevoerd in de apparaten die men gebruikt. De kwaliteit van de batterijen van de meeste apparaten is echter niet zo veel verbeterd als andere functies. Intensief gebruik maken van laptop, tablets en telefoons zorgt ervoor dat de batterij snel leeg gaat. Dankzij wifi 6 wordt er efficiënter gebruik gemaakt van de batterij. Dankzij het minder intensief belasten van de batterij die verbonden is met het Wifi 6 netwerk, gaat de batterij tot 67% langer mee. Dit geldt alleen voor batterijen die ook daadwerkelijk met een wifi 6 verbinding verbonden zijn.

De verwachting is dat Wifi 6 begin 2020 beschikbaar zal zijn.

Bron: Cisco Meraki Blog