<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=123684421449218&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogs & Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over IT beheer, Cloud en Security

damian-zaleski-843-unsplash

Office 365 Security

3 oktober 2018 /  Demi Bolderman  /  2 min leestijd

Ook de beveiliging voor Office 365 is te optimaliseren. Zo is uw organisatie beter beschermd tegen een data lek of inbraak. Om u op weg te helpen heeft I4PROJECTS een checklist samengesteld zodat uw Office 365 account na het nalopen van deze lijst optimaal beschermd is. Deze checklist is gebaseerd op knelpunten die door Microsoft zelf onderzocht zijn.

Check 1: gebruikt u office 365 secure score?

Office 365 secure score is een beveiligingstool die aangeeft wat uw organisatie kan doen om eventuele risico’s te verminderen. Het programma secure score analyseert de instellingen van uw office 365 activiteiten. Door te kijken naar deze instellingen, en naar de instellingen van Microsoft zelf wordt er een vergelijking gemaakt tussen deze instellingen. Microsoft verbindt automatisch een score aan de instellingen van uw Office-account. Aan de hand van deze score kunt u aanpassingen uitvoeren om de veiligheid van uw Office-account te optimaliseren.

Heeft u Secure score nog niet? Dan is deze hier te downloaden.

Check 2: gebruikt u een multi-factor authenticatie?

Dit houdt in dat er meerdere stappen moeten worden doorlopen om te kunnen inloggen op een Office-account binnen uw organisatie. Denk hierbij aan een tekstbericht via sms, met een code die ingevoerd moet worden om toegang te krijgen tot het Office-account.

Check 3: gebruikt u de Office 365 Cloud-app beveiliging?

De cloud-app beveiliging zorgt ervoor dat vreemde verbindingen of onbetrouwbare gebruikers worden gedetecteerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn: het plotselinge downloaden van grote hoeveelheden data, meerdere mislukte inlogpogingen van een bepaalde medewerker of een inlog van een onbekend of onbetrouwbaar IP-adres.

Check 4: is het emailverkeer van uw organisatie beveiligd?

 

Binnen Office 365 kunt u zelf verschillende extensies inschakelen in uw email instellingen, waardoor uw mailverkeer veiliger is tegen onbekende afzenders, virussen en malware. Door de geavanceerde functies in uw Exchange online in te schakelen kunt u dit zelf gemakkelijk inschakelen.

Ook is er voor uw mailverkeer de Exchange Online PowerShell functie. Deze functie zorgt ervoor dat u kunt zien wie van uw medewerkers inloggen, mails versturen en andere activiteiten uitvoeren op de email accounts.

Check 5: Gebruikt u de Customer Lockbox als uw problemen worden verholpen door Microsoft-support?

Helaas kan het voorkomen dat uw organisatie last heeft van wat technische problemen. Microsoft-support kan deze problemen vaak van afstand oplossen, door bij u mee te kijken in uw systeem. In dit systeem staat natuurlijk veel gevoelige informatie. Door Customer Lockbox te gebruiken, wordt er een verzoek gestuurd van de Microsoft-support expert, naar uw eigen apparaat. U kunt dan zelf kiezen of u de toegang weigert of toestaat. Staat u toe dat de Microsoft-support medewerker in uw systeem zit tot dat het probleem is opgelost, dan wordt er na de oplossing automatisch gezorgd dat de support medewerker weer wordt uitgelogd, zodat u weer de enige bent met toegang tot het systeem.

Heeft u nog vragen over een van deze checks of wilt u graag wat meer weten over deze functies, of wilt u graag gebruik gaan maken van Office 365? Neem dan contact op met i4PROJECTS.