<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=123684421449218&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogs & Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over IT beheer, Cloud en Security

W10_Surface_Full_Start_3x2_en-US-59088da85983e-1000x667-696x464

Overstappen naar Windows 10

23 juli 2019 /  Demi Bolderman  /  2 min leestijd

Per 14 januari 2020 wordt Windows 7 niet meer ondersteund door Microsoft. Dit betekent dat er geen technische ondersteuning en software-updates ter bescherming van de gebruiker meer wordt geleverd. Hierdoor wordt er aangeraden om over te stappen naar een nieuw besturingssysteem van Microsoft, Windows 10.

Verbeterde beveiliging in Windows 10

Bij de overstap naar Windows 10 komen een groot aantal voordelen kijken. Bij een nieuw besturingssysteem horen uiteraard verbeteringen. Een van deze verbeteringen is het ingebouwde beveiligingssysteem van Windows. Zo bent u beschermd tegen datalekken, kwaadaardige software en hackers. Ook is er de mogelijkheid om met Windows Hello beveiligd inloggen met uw gezicht-of vingerafdruk. Zo is de gebruiker de enige die toegang heeft tot de computer en alle bestanden die hierop staan. Ook is er een speciale Sandbox-omgeving om onveilige activiteiten naar te verplaatsen, zonder dat het apparaat gevaar loopt. 

Nieuwe Intel Core 8e generatie processor

De nieuwste Windows 10 apparaten zijn voorzien van een 8e generatie Intel Core processor. Deze processor zorgt ervoor dat apparaten sneller opstarten, er beter gebruik gemaakt kan worden van multitasken tussen verschillende applicaties en ook de accuduur is aanzienlijk verbeterd in verhouding met oudere apparaten. Ook verbinding met een externe bron is geen probleem, waar de gebruiker zich ook bevindt. Ook dankzij het efficiënter bouwen van het besturingssysteem worden applicaties sneller geladen en is het makkelijk om meerder applicaties tegelijkertijd te gebruiken. Dit zorgt er ook weer voor dat de hardware van de gebruiker minder intensief aan het werk is, waardoor de levensduur aanzienlijk verbetert. 

Overzicht en beheer van apparaten

Het toevoegen van een nieuw apparaat binnen uw IT-omgeving gaat gemakkelijker en sneller. Het beheer van deze apparaten ligt in uw eigen handen. Zo kan de gebruiker van Windows 10 Pro zelf bepalen wanneer er updates worden uitgevoerd. Ook is Windows 10 compatibel met bijna alle Windows 7 applicaties en bijbehorende randapparatuur. Als de gebruiker een nieuwste generatie Windows 10 apparaat met een Intel Core 8e generatie processor heeft, gaat updaten nog sneller en gemakkelijker. De bekende halfjaarlijkse update van Microsoft voor het Windows systeem zal een groot aantal verbeteringen blijven doorvoeren. Naar verwachting is het Windows 10 systeem langer houdbaar, namelijk tot 14 oktober 2025. Zo kan de gebruiker nog lang plezier hebben van het besturingssysteem. 

 

Alle applicaties up-to-date met Office 365

Voor een vast maandbedrag bent u altijd voorzien van de nieuwste versies van onder andere Outlook, Word, Powerpoint, Excel en nog meer mogelijkheden. Deze applicaties zijn, afhankelijk van de licentie van de gebruiker, beschikbaar in zowel een web-applicatie als applicatie op uw apparaat. Zo is de gebruiker altijd en overal in staat om gemakkelijk te werken. Office 365 is op een groot aantal apparaten beschikbaar. Dit geldt voor zowel desktops en laptops als mobiele apparatuur. Maar let op, de beschikbaarheid van de applicaties hangt ook af van de gekozen licentie. Kijk dus altijd goed welke licentie het best bij u en uw organisatie past. 

Wilt u meer weten over de overstap naar Windows 10 of over de mogelijkheden van Office 365? Neem dan contact op met i4PROJECTS, zodat u het beste advies krijgt voor uw organisatie. 

 

Bron: Microsoft