<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=123684421449218&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogs & Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over IT beheer, Cloud en Security

phone-1074238_1920

Overstappen van ISDN naar VOIP

16 juli 2019 /  i4  /  2 min leestijd

Werkt uw bedrijf nog met ISDN? Help uw collega's beter samenwerken en stap over naar VOIP. Met de overstap van ISDN naar VOIP ontstaan er ineens veel mogelijkheden. Daarnaast stopt ISDN per 1 september 2019.

Wat is VOIP?

VoiP of Voice over IP is een telefonie oplossing waarbij u belt over het internet. Er zijn geen traditionele telefoonlijnen zoals ISDN meer nodig omdat het gespreksverkeer over de internetkabel gaat. Het enige wat u nodig heeft om te kunnen bellen is een VoIP account, een telefoonnummer, een VoIP toestel en een werkende internetverbinding.  

Een aantal voordelen van VOIP op een rijtje:

1. VoIP verbetert uw bereikbaarheid 

Een VoIP oplossing kunt u onbeperkt moduleren. Wilt u alleen gebeld kunnen worden, of juist alleen uit kunnen bellen? Keuzemenu’s instellen, wachtrijen aanmaken of kunnen doorschakelen naar uw mobiele telefoon? Een greep uit de mogelijkheden die u kunt instellen voor VoIP.

2. VoIP is grenzeloos 

Een VoIP centrale heeft geen beperkingen op het aantal binnenkomende gesprekken. U kunt een onbeperkt aantal telefoontjes ontvangen.

3. VoIP is ongebonden 

Uw persoonlijke telefoonnummer is in een VoIP oplossing verbonden met een VoIP account. Hierdoor bent u niet meer gebonden aan een locatie.

VoIP bellen is tot wel 40% voordeliger dan traditionele telefonie zoals ISDN. Uiteraard is dat afhankelijk van uw abonnement en de gesprekstarieven. Onderling bellen gebruikers binnen uw bedrijf kosteloos, ook als ze op een andere locatie zitten of veel onderweg zijn. 

Maakt u nog gebruik van een ISDN-lijn? Houdt u er dan rekening mee dat dit dus per 1 september 2019 afloopt.. Dit zorgt ervoor dat alle ISDN-lijnen die verzorgd zijn door KPN niet meer bereikbaar zijn. Zorg er dus voor dat u voor deze datum voorzien bent van een VoIP-verbinding. i4 is altijd bereid om u te voorzien van VoIP. 

 

Meer weten over VoIP? Neem contact op met i4!

 

Kennisbank categorieën