<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=123684421449218&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogs & Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over IT beheer, Cloud en Security

hand drawing Cloud Computing diagram on the new computer interface as concept

SD-WAN Security van Cisco

9 juli 2019 /  Demi Bolderman  /  2 min leestijd

Security is erg belangrijk voor ieder software-defined WAN (SD WAN). Security en SD-WAN moeten met elkaar vervlochten zijn om optimaal te werken. Toch wordt Security soms nog niet op de juiste manier toegepast.

De juiste beveiligingsoptie

De meeste organisaties gebruiken wel degelijk Security voor het beveiligen van hun netwerk. Deze beveiligingsopties bestaan vaak uit WAN-optimalisatie, het gebruik van Zero-Touch en het gebruik van een VPN of Firewall. Deze opties zijn vaak niet genoeg om het netwerk tegen zowel interne- als externe bedreigingen te beschermen. Deze bedreigingen ontstaan meestal door direct internetverkeer met de gebruiker in kwestie.

Veel organisaties maken gebruik van beveiligingsopties die niet goed geïntegreerd zijn met het SD-WAN netwerk. Hierdoor is de beveiliging slechts een toegevoegde applicatie, die niet optimaal samenwerkt met de SD-WAN oplossing. Veel keuze uit SD-WAN beveiliging is er helaas niet, dus de juiste optie vinden is een moeilijke taak.

Gebruik maken van de juiste beveiligingsopties is dus moeilijk, maar erg belangrijk. Wanneer organisaties veel verschillende security-opties hebben voor hun organisatie zorgt dit voor hogere kosten, moeilijker overzicht en botsing tussen de tegelijk werkende beveiligingsopties. Hierdoor raakt de organisatie snel het overzicht en beheersbaarheid kwijt. Door gebruik te maken van een juiste beveiligingsoptie worden de kosten lager, wordt het beter geïmplementeerd binnen de organisatie én is er een duidelijk overzicht in een centraal dashboard.

Cisco SD-WAN beveiliging voor het beveiligen van uw WAN-netwerk

Waar andere security-partijen steken laten liggen, zorgt Cisco voor een geïntegreerde oplossing, die het beste is in haar klasse. Deze oplossing verbindt ieder apparaat en iedere gebruiker met iedere Cloud. Deze verbinding zorgt er consistent voor dat verschillende bestandslocaties en de Cloud beveiligd zijn tegen aanvallen.

 

cisco plaatje

In tegenstelling tot andere SD-WAN-leveranciersoplossingen, waarbij klanten een compromis moeten sluiten met betrekking tot beveiliging, applicaties of geavanceerde routing, biedt Cisco een geïntegreerde, toonaangevende SD-WAN met de allerbeste beveiligingsoplossing. Deze "compromisloze" oplossing verbindt elk apparaat en iedere gebruiker met ieder soort cloud en biedt consistente bescherming tegen bedreigingen die zich voordoen vanaf verschillende locaties.

Wat wordt er door Cisco's SD-WAN Security allemaal beveiligd?

Met Cisco SD-WAN is het mogelijk om meerdere lagen van beveiligingsfuncties op elkaar te laten inspelen op bedrijfsniveau. Denk hierbij aan het toepassen van een Firewall, inbraakpreventie, URL-filtering, bestandsanalyses en cloudbeveiliging. Dit wordt vervolgens geïmplementeerd en beheerd via een dashboard met één interface.

Het gebruik maken van extra bescherming met Cisco Umbrella, een beveiligde internetgateway, is net zo eenvoudig toe te passen. De gebruiker kan binnen de Cisco SD-WAN beheerpagina Umbrella activeren met een simpel vinkje. Umbrella beschermt gebruikers in uw Cisco SD-WAN tegen bedreigingen zoals malware, ransomware en C2-callbacks.

Deze geïntegreerde beveiligingsmogelijkheden worden aangestuurd door de Cisco Talos-beveiligingsengine, om bestanden met verdacht gedrag te blokkeren voordat ze zich over het netwerk verspreiden. Talos is een van de grootste organisaties ter wereld, op het gebied van informatievergaring over bedreigingen op het web. Dankzij deze informatie wordt er snel gedetecteerd of een bestand goed- of kwaadaardig is.

Binnen de SD-WAN Security oplossing van Cisco valt dus een groter aantal beveiligingsopties. Bent u ook geïnteresseerd in een van de producten van Cisco? Neem dan contact op met i4PROJECTS voor advies op maat.

 

Bron: Cisco

Kennisbank categorieën