<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=123684421449218&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogs & Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over IT beheer, Cloud en Security

Veel mis in Nederlandse ict-beveiliging, zelfs geen verweer tegen simpele hacks

Veel mis in Nederlandse ICT-beveiliging, zelfs geen verweer tegen simpele hacks

7 april 2021 /  i4  /  2 min leestijd

Veel Nederlandse organisaties kunnen niet eens de basale digitale aanvallen afweren, omdat ze hun beveiliging niet op orde hebben. Het grote aantal hackaanvallen dat daarvan het gevolg is, leidt er bovendien toe dat de politie overbelast raakt. Die waarschuwing geeft de Cyber Security Raad, een adviesorgaan van het kabinet. Gisteren werd dit artikel over ICT-beveiliging op NOS.nl gepubliceerd. Veel bedrijven onderschatten cybersecurity.

Willekeurig slachtoffer

Veel bedrijven en organisaties denken onterecht dat ze geen slachtoffer worden, constateert de Cyber Security Raad. Wat ze daarbij vergeten is dat het risico groot is om slachtoffer te worden van criminelen die het niet perse op hen gemunt hebben, maar gewoon een willekeurig slachtoffer zoeken.

Iedere organisatie, klein of groot, heeft cybersecurity nodig. Aanvallen zijn namelijk niet altijd moedwillig: bij een phishingaanval op één bedrijf worden andere organisaties vaak ook slachtoffer. Die bedrijven zijn dan bijvangst. Daar komt bij dat de data in jouw omgeving misschien niet interessant is, maar in combinatie met andere informatie wel.

Digitale deuren staan soms wagenwijd open, 'situatie is alarmerend'

Gisteren stond ook een artikel op NOS.nl over dat de digitale deuren soms wagenwijd open staan. Een hacker vertelt hoe makkelijk hij een ontelbare hoeveelheid paspoorten en andere gevoelige documenten met het grootste gemak bij elkaar heeft kunnen sprokkelen. Deze hacker gaf aan dat hij nog geen eens extreem kundig is die werkelijk óveral binnen weet te dringen, hij is een hobbyist. 

Goede beveiliging van ICT netwerk

Een virusscanner is niet meer voldoende om te voorkomen dat kwaadaardig verkeer het netwerk binnendringt. Voor volledige bescherming is een combinatie van Dynamische Endpoint Protection en een controle van de Internet Gateway vereist. We hebben een e-book samengesteld waarin we uitleggen hoe deze twee effectieve methodes precies werken.

Bescherm jouw IT-omgeving gericht met Endpoint Protection en Internet Gateway-check

Managed Security per Endpoint per maand

i4 biedt als Managed Service Provider Cisco Security producten aan via een maandelijks abonnement . Alle producten versterken elkaar binnen een Cisco ecosysteem. We bieden daarom naast de losse licentie ook bundels aan waarbij we bijvoorbeeld Cisco Umbrella, Cisco Mailbox Defense en Cisco AMP for Endpoints in een licentie kunnen leveren. Hierdoor maken we cybersecurity een stuk toegankelijker voor kleine tot hele grote organisaties.

Managed Security Services is de ideale oplossing voor organisaties die moeite hebben om de snelle veranderingen in de technologie bij te kunnen of willen houden. Dagelijks worden nieuwe vormen van malware, phishing en ransomware op het internet verspreid. i4 bundelt de krachten van EndPoint Protection, Internet Security Gateway en Cloud Monitoring en biedt deze service op- en afschaalbaar aan. Op deze manier ontzorgen we organisaties op het gebied van cybersecurity.

Heb je vragen, of wil je meer weten over cybersecurity? Neem dan contact met ons op. Ook voor andere Managed IT Services vragen zit je goed bij i4!