<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=123684421449218&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogs & Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over IT beheer, Cloud en Security

FullBleed

Veiliger in de Cloud

8 januari 2020 /  i4  /  2 min leestijd

De aanmoediging voor organisaties om in de Cloud te gaan werken wordt steeds groter. Hierdoor groeit het aantal bedrijven die de daadwerkelijke overstap maken nog steeds. Er blijven echter organisaties die er vanuit gaan dat Cloud-werken een stuk onveiliger is dan werken met eigen Servers. Toch blijkt dat werken in de Cloud zelfs nog veiliger is dan werken met eigen Servers.

Momenteel staat al zo’n 20% van alle zakelijke workloads in de Cloud. Een aantal jaar geleden werd voorspeld dat Cloudwerken voor een hoop problemen zou zorgen. Dit is gelukkig niet het geval. Het grootste struikelblok was naar verwachting het beveiligen van de bestanden. Door 3 redenen is het gebruik van de Cloud toch een groot succes geworden.

1. Cloudproviders hebben groot geïnvesteerd in Cloudbeveiliging

Om te zorgen dat de Cloud zo goed mogelijk beveiligd wordt is het nodig om continu te blijven ontwikkelen om de nieuwste gevaren tegen te kunnen houden. Dit is ook de reden waarom ongeveer 75% van de Research en Development van Cloudorganisaties wordt besteed aan het beveiligen van de Cloud. Dit heeft ook voordelen voor andere onderdelen van de Security voor uw organisatie. Door meer te investeren in het beveiligen van u en uw bestanden, wordt het steeds weer veiliger om in de Cloud te werken.

2. Gebruik maken van Artificial Intelligence (AI)

Apparaten en Software worden steeds slimmer en geavanceerder. Door AI in te zetten bij het beveiligen van de Cloud, kunnen bedreigingen sneller opgespoord worden om het vervolgens te verwijderen. Bij nieuwe soorten aanvallen van malware wordt dit geregistreerd en onthouden door AI, zodat de aanval bekend wordt bij AI en de volgende keer geen kans meer heeft om door te breken. Zo blijven de AI-systemen leren zodat u altijd optimaal beveiligd bent. Helaas is de beveiliging nooit 100% waterdicht, omdat er telkens weer nieuwe malware wordt uitgevonden.

3. Beveiligingsmogelijkheden blijven groeien

Omdat de Cloud zo optimaal beveiligd moet worden, worden de mogelijkheden om te beveiligen steeds groter. Zoals al verteld, wordt er veel geïnvesteerd in beveiliging. Door het combineren van verschillende manieren van beveiligen wordt uw Cloud optimaal beveiligd. Denk hierbij aan verschillende soorten virusscanners, endpoint protection en een VPN-verbinding. Een combinatie van deze soorten producten zorgt ervoor dat u zo goed mogelijk beschermd bent.

i4 vindt het belangrijk dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over uw bestanden in de Cloud. Daarom bieden wij nu de nieuwste en meest geavanceerde beveiliging aan. Bent u benieuwd naar onze beveiligingsmogelijkheden voor de Cloud? Neem dan contact op met ons!

 

 

1384193102001_5764737243001_5764708997001