<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=123684421449218&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogs & Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over IT beheer, Cloud en Security

Beveiliging slot

Verbeter met deze tips uw Security

30 juli 2019 /  Demi Bolderman  /  2 min leestijd

Om uw organisatie zo veilig mogelijk te houden, heeft i4PROJECTS nog een tweetal tips voor u opgesteld. Vaak denken kleine organisaties dat zij geen slachtoffer worden van cybercriminaliteit, omdat kleine organisaties simpelweg niet aantrekkelijk genoeg zijn voor cybercriminelen. Door deze gedachte onderschatten kleinere organisaties vaak het belang van security. Dit kan zorgen voor hoge kosten en grote problemen, in geval van een cyberaanval.

Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u over genoeg kennis beschikt, om zo’n aanval te voorkomen. Het gebruik van menselijke kennis en de juiste security-oplossing is hierbij van groot belang.

Tip 3: Emailsecurity

Een veel voorkomende manier die zorgt voor problemen is phishing. Phishing is een vorm van emailfraude. Bij zo’n mail doet de afzender zich voor als iemand anders, om zo te proberen gegevens buit te maken bij de ontvanger. Dit gaat vaak om geldbedragen, bankrekeningnummers en pincodes.

Om deze reden is het belangrijk dat er gebruik gemaakt wordt van emailsecurity, die zorgt dat de mailtjes die bij uw organisatie binnenkomen goed gefilterd worden. Zo wordt, met de juiste security-oplossing, phishingmail tegengehouden. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker dit soort aanvallen kan tegengaan.

Ook is het belangrijk dat de medewerkers binnen de organisatie op de hoogte zijn van het uiterlijk van een phishingmail. Aan de plaatjes en tekst is vaak niet af te lezen dat het om een namaakmail gaat. Kijk hierbij dus goed naar het mailadres van de afzender. Is dit mailadres niet zoals het hoort te zijn en staat de juiste bedrijfsnaam niet achter het @-teken, neem dan geen risico. Ook is het belangrijk dat er niet op links binnen een onbetrouwbare email wordt geklikt. Let erop dat er nooit gegevens worden gevraagd via de email, dus geef ook geen gegevens af.

Tip 4: Risicomanagement

Helaas gaat het soms toch mis, en is een organisatie slachtoffer van hackers. Het is verstandig om van tevoren en plan samen te stellen met stappen die in zo’n situatie ondernomen kunnen worden.

  • Zorg dat de werknemers weten wat voor verantwoordelijkheden zij hebben.
  • Wijs een leider aan, die het voortouw neemt en mensen aanstuurt om het probleem op te lossen.
  • Wees op de hoogte van de soorten bedreigingen die uw organisatie zou kunnen tegenkomen. Het is belangrijk dat iedereen binnen de organisatie weet wat voor soorten bedreigingen er regelmatig voorkomen, zoals phishing en malware.
  • Zorg ervoor dat er regelmatig een backup wordt gemaakt van de bestanden binnen de organisatie. Mocht er dan toch iets misgaan, dan kan er nog met de backup doorgewerkt worden.
  • Zorg ervoor dat de securityproducten waar de organisatie mee werkt goed op elkaar ingespeeld zijn. Ook is het belangrijk dat de instellingen van deze oplossingen goed staan. Zo worden de organisatie en de medewerkers optimaal beveiligd.

Wilt u samen met een expert kijken naar de verbeterpunten binnen uw security? Neem dan contact op met i4PROJECTS.

Kennisbank categorieën