Hier vind je het laatste nieuws over IT beheer, Cloud en Security
Een hyperconverged infrastructure, of hypergeconvergeerde infrastructuur, combineert rekenkracht, virtualisatie, opslag en connectiviteit in één enkel cluster. Je kunt al starten met drie nodes, waardoor je het gebruik eenvoudig kunt schalen om aan de vraag naar rekenkracht en opslag te voldoen. Hyperconvergentie biedt je de eenvoud van cloud maar dan on premises, met één enkel, eenvoudig te beheren platform.
Digitale transformatie is de sleutel tot zakelijk succes. Hierbij hoort de behoefte aan big data, artificial intelligence (AI) en de hybride cloud, maar dit wordt gecombineerd met de steeds groter wordende vraag van traditionele workloads. Bestaande IT-infrastructuren vertragen datacenters door trage, slecht te beheren componenten, die voorkomen dat ze goed mee kunnen bewegen in de snel veranderende behoeften van organisaties en de cloud.
Door de resources en het beheer te centraliseren, vermindert HCI kosten en complexiteit, terwijl het tegelijk de werkdruk bij medewerkers verlaagt en de prestaties verhoogt.
Zowel geconvergeerde als hypergeconvergeerde systemen hebben als doel om het datacenterbeheer te vereenvoudigen. Hoewel geconvergeerde infrastructuren uit dezelfde componenten bestaan, staan ze apart en losstaand, waardoor ze lastiger te beheren zijn, vergeleken met HCI. Een hypergeconvergeerde infrastructuur integreert alle componenten volledig en wordt gedreven vanuit software.
Kort gezegd is HCI ontworpen om als één systeem te werken, met opslag beheerd door software, waar een geconvergeerde oplossing met de losstaande componenten dit niet kan bereiken.
HCI biedt een verdergaand concept, automatisering en schaalbaarheid dan een geconvergeerde infrastructuur. Het vereenvoudigt beheer dankzij een enkel managementplatform. HCI integreert volledig met jouw gehele datacenter, waardoor geen losse, aparte servers en netwerkopslag nodig is. Een hyperconverged infrastructure levert infrastructuur op aanvraag voor datagedreven workloads.
IT-afdelingen moeten steeds meer doen met minder mensen. Bovenop zorgdragen voor de bestaande IT-infrastructuur, moeten ze zich ook bezighouden met nieuwe initiatieven zoals AI, machine learning (ML) en big data. Voor alle organisaties, klein of groot, biedt het gecentraliseerde beheer, de schaalbaarheid en de eenvoud zoals van cloud, van hyperconvergentie verschillende voordelen:
Door de integratie van componenten op één platform verklein je je voetafdruk, stroomverbruik, onderhoudskosten en TCO (total cost of ownership). Hypergeconvergeerde systemen voorkomen dat je teveel in gebruik neemt, terwijl je groei wel kunt faciliteren, door datacenters te kunnen schalen in kleine, eenvoudig te beheren stappen.
Hypergeconvergeerde systemen kunnen in een fractie van de tijd van traditionele IT-infrastructuren in werking worden gesteld. Daarnaast heb je geen specialist nodig voor alle afzonderlijke componenten. Een bijkomend voordeel is dat automatisering het beheer eenvoudig maakt, zodat beheerders meer tijd overhouden voor strategische initiatieven.
Hyperconvergentie helpt organisaties iedere willekeurige workload in werking te stellen, met hoge prestaties. Veel organisaties gebruiken hypergeconvergeerde oplossingen zelfs voor de meest intensieve workloads, waaronder enterprise applicaties en SQL Servers.
Een hypergeconvergeerde infrastructuur is eenvoudig te schalen. Aanvullende resources kunnen worden toegevoegd door simpelweg een nieuwe node te koppelen aan het cluster. Nieuwe resources worden automatisch herkend en geïntegreerd in het cluster. Daarnaast kun je met hypergeconvergeerde systemen rekenkracht en opslag los van elkaar schalen.
Met hyperconvergentie maak je het beheer van hybride cloudomgevingen kinderlijk eenvoudig en verlaag je tijd en kosten voor de transitie naar een hybride cloud. Het laten bewegen van applicaties en data tussen on premises servers en publieke cloud is simpel.
Een on premises IT-infrastructuur is veiliger dan andere opties. Beveiliging is ingebakken in hypergeconvergeerde systemen, met functionaliteiten als zelf-coderende schijven en tools die veel inzicht bieden. Back-up en disaster recovery zijn ook standaard ingebouwd.
Om alles wat je tegen kunt komen het hoofd te bieden, heb je een oplossing nodig die het volgende kan bieden:
Wees voorbereid op de toekomst met een modern datacenter met Cisco Intersight en Hyperflex. Wil je meer informatie over dit onderwerp, download dan de whitepaper of neem dan contact op met onze professionals, zij helpen je graag.