<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=123684421449218&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogs & Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over IT beheer, Cloud en Security

Close up of hand with laptop and media icons

Windows 10 update Mei 2019

17 mei 2019 /  Demi Bolderman  /  2 min leestijd

Vanaf eind Mei begint Microsoft weer met het uitrollen van een nieuwe update voor het Windows 10-systeem. De May 2019 Update is de eerste grote feature-update van dit jaar. Gewoonlijk ontvangt Windows twee keer per jaar zo’n feature-update, met een groot aantal nieuwe functies op het gebied van veiligheid.

 

Voor degenen die in bezit zijn want de versies Windows 10 Pro, Enterprise en Education wordt er een wegwerp-sandbox geïntroduceerd bij deze nieuwe update. De Windows Sandbox zorgt ervoor dat er een tijdelijke, afgezonderde omgeving is binnen het Windows-systeem zodat onbetrouwbare software uitgevoerd kan worden. Dit heeft geen blijvend effect op de computer en richt dus ook geen schade aan. Ook wordt het bij iedere Window-10-versie mogelijk om in te loggen via een sms bericht, zodat de gebruikers geen wachtwoord hoeven te gebruiken voor toegang.

 

Als gebruikers voor de eerste keer willen inloggen op een Windows 10-systeem is het dus mogelijk om in te loggen via een Microsoft-account waar een telefoonnummer aan is gekoppeld. Voor het inloggen kan een sms-code worden aangevraagd via de Computer. Zodra er ingelogd is het ook mogelijk om via Windows Hello in te loggen. Dit kan via gezichtsherkenning of een vingerafdrukherkenner. Ook is het mogelijk om in te loggen met een pincode, indien deze is ingesteld. Door deze manieren van inloggen is het niet meer nodig om een wachtwoord te gebruiken.

 

Wat betreft Windows Security zijn er ook wat wijzigingen aangebracht in de Mei update. Zo is het Windows Defender Security Center omgebouwd naar Security Center. Het Security Center bevat verschillende nieuwe functies, waaronder de functie Tamper Protection. De functie valt onder de Windows Defende Antivirus. Wanneer Tamper Protection wordt ingeschakeld, zorgt het voor aanvullende bescherming tegen aanpassingen aan belangrijke beveiligingsinstellingen. Zo is het systeem beter beschermd tegen aanpassingen die van buitenaf komen. Ook is er een overzichtelijke pagina binnen Security Center, die alle verdachte activiteiten binnen het systeem laat zien.

 

Windows 10-gebruikers krijgen na de update ook meer controle over het installeren van feature-updates op het apparaat. Updates kunnen makkelijker worden geweigerd. De feature zal alsnog geüpdate worden als de Windows 10-ondersteuning afloopt, anders zal de gebruiker geen beveiligingsopties meer ontvangen.

De update is sinds deze week beschikbaar, maar moet wel handmatig gezocht worden. Daarna is deze te installeren.

Tip: vergeet voor de zekerheid niet om even een back-up te maken voor u de installatie uitvoert.

 

Bron: Microsoft en Security.nl