<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=123684421449218&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogs & Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over IT beheer, Cloud en Security

nesa-by-makers-708224-unsplash

Windows 10 update Oktober 2018

5 oktober 2018 /  Demi Bolderman  /  2 min leestijd

Sinds een week is de nieuwe Windows 10 update beschikbaar. Deze update bevat nieuwe specificaties voor het Windows besturingssysteem, Office 365, de To-Do app en Outlook.com. i4PROJECTS geeft u hier een korte uitleg over de nieuwste mogelijkheden.

Het motto van de update is als volgt:

‘Het meest uit uw tijd halen op uw werk, bij u thuis of onderweg.’

Dit motto is gebaseerd op het huidige, drukke leven van velen van ons. Op elk moment van de dag online zijn is nog nooit zo belangrijk geweest. Dit wordt gekoppeld aan het online kunnen zijn op elk mogelijke locatie.

Hoe installeert u de update?

Heeft u Windows 10? Dan wordt de update vaak automatisch geïnstalleerd, als u de toepassing automatisch updaten heeft ingeschakeld. Mocht u dit niet hebben ingeschakeld, dan is de update handmatig te installeren via instellingen -> Windows Update. Vergeet niet om voor de zekerheid een back-up te maken voordat u de update uitvoert.

Wat is er nieuw?

Specificaties Windows 10 Oktober update;

- Nieuwe klembord functie genaamd klembord 3.0. Dit klembord zorgt ervoor dat er meerdere items gekopieerd en geplakt kunnen worden, zonder dat je niet weer terug moet gaan naar de pagina of het word-bestand waar je het vandaan hebt. Ook is het mogelijk om meerdere items tegelijk in het klembord te plaatsen.

- Screenshots maken kan nu nog specifieker. Via het programma Sniptool of in het Nederlands Knipsel en aantekeningen kunt u nu gebruik maken van een virtuele liniaal en is er een keuze uit verschillende markeeropties. Deze opties waren in de vorige versies nog niet beschikbaar.

- Er is een verbeterde koppeling tussen PC en Smartphone. Voorheen was het ook al mogelijk om je telefoon te koppelen aan de computer die je gebruikt. Met de nieuwe update komt de applicatie ‘Your Phone’ tot uw beschikking. Via deze app kunt u uw telefoon koppelen via het invullen van uw telefoonnummer. Door een sms-bericht kunt u de app ook op uw telefoon installeren, waardoor u een connectie krijgt tussen beide apparaten. Dit is voor zowel Android als iOS. Door toestemming te geven op uw telefoon, krijgt de pc ook toegang tot foto’s, uw adresboek en telefoongesprekken. Ook is het mogelijk om uw sms-berichten te bekijken via Windows 10, met ook de functie om deze sms-berichten te versturen via de PC.

- Het is mogelijk om een donker thema in te schakelen. Het standaard thema heeft een lichte kleur. Door het donkere thema in te schakelen wordt het grootste deel van uw besturing in een zwarte tint weergegeven. Ook kunt u kleuren aanpassen voor bijvoorbeeld uw taakbalk.

- Door de vernieuwde zoekfunctie kunt u nog sneller zoeken. Door een woord of slechts een deel hiervan in te toetsen komen er al zoekresultaten tevoorschijn.

- De HDR en WCG zijn dankzij de oktoberupdate ook een stuk verbeterd. Dit betekent dat de beeldkwaliteit van uw apparaat ook vooruit gaat. Als u een HDR-beeldscherm heeft, werkt dit zonder problemen meteen met Windows 10. Het ondersteunende Windows programma is te vinden bij de Windows HD-Color instellingen.

- Als laatst is het mogelijk om gemakkelijk de grootte van het weergegeven lettertype aan te passen. Voorheen waren hier nog wat problemen mee. Dankzij de Oktober update is het mogelijk om de lettertype te vergroten, zonder dat u uw account opnieuw moet aanmelden. Helaas is het niet mogelijk om de lettertype te verkleinen.

Tot zo ver de belangrijkste nieuwe functies in de Windows 10 Oktober update.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan even contact op met i4PROJECTS.